Qui som
Roada
Roada és un grup de música folk i tradicional de les Illes Balears, nascut el 2015 al Pla de Mallorca amb la voluntat d’aportar el seu granet d’arena al ball popular. Format per set membres, combina composicions pròpies amb ritmes tradicionals com la jota, el bolero i el fandango, consolidant-se com un referent de l’escena folk balear.
Des dels seus inicis, Roada s’ha dedicat principalment a les ballades a places, recorrent poble a poble l’illa de Mallorca amb més de 170 actuacions acumulades al llarg de la seva trajectòria.
El 2018 enregistraren el seu primer disc, presentat al Teatre de Lloseta i en diversos teatres i espais culturals de Mallorca, així com al Centre Artesà Tradicionàrius i la Fira de Manresa, a Catalunya. Aquest treball els va valer ser finalistes als II Premis Enderrock de la Música Balear (2019) en la categoria de folk.
El segon disc, Saó, enregistrat als estudis Ona Edicions Musicals de Bunyola, amb Miquel Brunet, es va publicar el 2022. Creat durant la pandèmia, aquest treball va ser reconegut amb el Premi Enderrock al Millor Disc de música Folk per votació popular.
El 2024 inicien el projecte de Roada amb bandes de música. Amb arranjaments de Gabriel Oliver Torres han mostrat una nova visió de diverses cançons del repertori del grup. S’ha duit a terme amb les bandes de música de Petra, Son Servera, Algaida i Montuïri.
Roada acaba de presentar el seu tercer disc, Vius!!!, al Teatre del Mar (Palma). Aquest nou treball és un reflex del camí recorregut pel grup al llarg de gairebé deu anys, amb composicions pròpies que mantenen l’essència del ball de bot, però amb una mirada més innovadora, creativa i atrevida. Amb aquest disc, Roada reafirma la seva voluntat de ser pont entre la tradició i la creació contemporània.
Roada és molt més que música; és una expressió de compromís amb la cultura, la identitat i les inquietuds socials del present. Amb peces com Bolero d’Identitat o Jota Coratge el grup aborda temàtiques d’actualitat sense perdre de vista les arrels de la música tradicional. Aquest enfocament combina respecte per la tradició amb un esperit reivindicatiu, connectant amb el públic d’una manera profunda i significativa.
Aquest 2025 també posa en marxa el projecte Roada electrònica, de la mà de Diego Iribe. Oferint de nou una altra visió de les seves cançons.

LLAÜT | GUITARRÓ
Santi Comas
En Santi Comas sona el llaüt i el guitarró a Roada.
Vinculat des de sempre a la música popular, començà amb la bandúrria de jove i ha format part de grups com Aires Santjordiers, Tamarell o Carumbau.
Té estudis professionals de guitarra clàssica al conservatori i s’ha format també en guitarra elèctrica. Ha participat en projectes com De Guitarres, Orquestra de Cambra“, Djazz3, Cop de Gas, Etxem de Lloca i .CAT, a més de tocar al musical Grease de Baleart Music.
A Roada és un dels pilars en la creació del repertori propi.
GUITARRES
Pep Fiol
En Pep Fiol és sonador de guitarres (acústica, clàssica i elèctrica).
Nascut a Son Sardina, és algaidí d’adopció, i es dedica al món de les arts gràfiques.
Apassionat per la música tradicional de la nostra terra ha format part del grup Herbes Dolces des del seu començament (1988). Amb ells ha enregistrat tres discs: Es darrer que tanqui, De prop i Ma terra.
Ha estat fabioler ‘oficial’ dels Cossiers de Son Sardina. Amb motiu dels 30 anys dels Cossiers, participà en la creació del Ball nou amb la incorporació de la figura del dimoni.
Ha estat guitarrista de la Big Agaidarts Band i posteriorment de l’Smold Band, amb un estil molt variat.
És autor de la ‘Jota des rellotge’ (lletra popular).


BAIX
Guiem Mascaró
En Guiem Mascaró, d’Algaida, és el baixista de Roada.
Ha estudiat piano, percussió i guitarra a l’Escola de Música d’Algaida i és mestre de música a Primària.
Ha estat integrant de diferents formacions musicals, com la ‘Banda de música d’Algaida’com a percussionista (durant 25 anys), ‘Crit de Sang’ com a teclista o amb ‘Etxem de Lloca’; a més d’altres col·laboracions amb diferents bandes i grups.
Duu molts d’anys vinculat a la música i cultura popular, ha format part de vàries agrupacions de música tradicional (participant a enregistraments i com a músic a festivals de ball). També forma part dels ‘Cossiers d’Algaida’ com a dansaire.
Dins el repertori de Roada podem trobar algunes composicions pròpies seves.
CANTANT | ACORDIÓ
Sebastià Mut
En Sebastià Mut, piner de soca-rel i nét de xeremier, és el cantant i acordionista del grup.
Començà a estudiar música a l’Escola de Música d’Algaida i posteriorment es formà com a mestre de música i psicopedagog. Ha participat com a músic i docent en formacions com O’Veus, Centimets & Family Band, .CAT i Saborino.
Dins el repertori de Roada hi ha diverses composicions pròpies que duen la seva empremta.


FLAUTA | XEREMIES
Toni Nadal
En Toni Nadal, de ben petit a foguerons i beneïdes de Sant Antoni i Sant Sebastià on queda sempre embadalit del so de les ximbombes i de les xeremies. Als 18 anys, a Santa Eugènia, va aprendre a sonar les xeremies, i al 2001 s’estrena amb els xeremiers locals al Festival de Músics per la Llengua.
Des de l’any 2002 no han aturat de sonar com a ‘Xeremiers de S’Arenal‘per tot Mallorca, així com també en ocasions a Catalunya i al País Valencià.
Amb ROADA sona les flautes, les xeremies i les percussions tradicionals.
A més, coneix i s’interessa pels vells mestres xeremiers, ja majors, els quals li inculquen l’estima per la tradicional colla de xeremiers i les ganes de seguir dignificant aquests instruments.
VIOLÍ
Sebastià Salvà
Sebastià Salvà i Puig (Llucmajor, 1982) és professor ajudant doctor del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de les Illes Balears.
Té el títol professional de Música, amb l’especialitat de Violí, pel Conservatori de Mallorca (setembre de 2000). Va començar a estudiar música de petit, a l’Associació Amics de la Música de Llucmajor, amb els professors de violí Blai Justo, Roberto Moragón i Gabriel Martí.
Ha tocat amb diverses agrupacions de cambra (‘Orquestra de Cambra de Llucmajor’ i ‘Aula 98’), amb el grup de música tradicional ‘Torrat i Bullit’, i amb el grup de percussió ‘Percutrò’.
L’any 2023 s’incorporà a Roada.


PERCUSSIÓ
Lluís Segura
En Lluís Segura comença amb la música a l’escola Es Taller amb Carles Ponseti i na Marisa Roca, i a l’escola Mata de Jonc.
Tot i haver après la guitarra de la mà de’n Pere Fiol no és fins els vint i molt que entra en el món la percussió i estudia amb Susana Pacheco, Armando Lorente o Juanjo Guillen. Ha format part de ‘Joventuts Musicals‘, la ‘Coral Universitat de les Illes Balears‘ o Collegium Vocale‘.
Amb la percussió ha format de grups com ‘Pecussí o no’, ‘8 vents’ i ha col·laborat en moltes ocasions amb la Banda Municipal de Palma o l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears. Actualment és director de la batucada ‘Deixonats’ i és membre fundador i del grup ‘lilFunk’, projecte de funk jazz de vents i percussió.
És amb ‘Carumbau’, de la mà d’en Pep Lluís Cádiz que retorna, als anys 2000, al món tradicional. L’any 2017 s’incorporà a Roada.
© 2025 by Roada